Maritime Stars’ fem nye stjerneskud er fundet

Den maritime branche har fået fem nye stjerner, der i de kommende år skal udvikles og gøres levedygtige. 

Undervands inspektion robotter, intelligente projektører og preventive maintenance. Det er blot nogle af de nye, innovative løsninger, som deltagerne præsenterede ved dette års finale i Maritime Stars. 

24 fyrtårnsvirksomheder – heriblandt de nye deltagere i programmet Blue Water Shipping, FAYARD, Green Instruments, Lindab Marine, ME Production og Stena Line stod for udvælgelsen af dette års fem deltagere. Og valget faldt på følgende fem start ups: 

 

  • Blue Atlas Robotics fra Odense som har udviklet undervands inspektion robotter med autonom navigation, der sikrer højkvalitets visuel inspektionsdata

 

  • DanCompliance fra Herlev som hjælper virksomheder nemt og hurtigt med at holde sig opdateret på maritim lovgivning og regler – bl.a. via en nyudviklet webportal 

 

  • Harco Heavy Lifting fra Esbjerg der har udviklet og leverer bæredygtige turn-key ydelser til optimering af drift og vedligehold af vindmøller.

 

  • Hexastate fra Aalborg der hjælper produktionsvirksomheder med at undgå dyre nedbrud og opnå digitalisering af vedligehold igennem kunstig intelligens algoritmer, der forudsiger, hvornår maskiner går i stykker.

 

  • Searchmaster fra Esbjerg som har udviklet en intelligent og stabiliseret projektør, som forbedrer arbejdet til søs ved at frigøre personel og med den indbyggede ”mand over bord funktion” øger sikkerheden markant.

 

De fem nye stjerner skal i de kommende år gennem et forløb med sparring, vejledning og strategi sammen med en forretningsudvikler og de 24 fyrtårnsvirksomheder. Et forløb der har været stor konkurrence om at blive en del af.

Hos MARLOG, der på tredje år driver Maritime Stars, er der stor tilfredshed med det stærke kandidatfelt forud for årets udvælgelse. 

”Vi havde i år ikke færre end 44 kandidater til vores program fra iværksættere landet rundt. Vi har nu fundet de mest innovative profiler, som vi glæder os til at arbejde med. Vi glæder os især over at kunne introducere iværksætterne til vores mange stærke fyrtårnsvirksomheder, som nu tæller 24 gode samarbejdspartnere i programmet. Det er vi stolte af, og det giver vores deltagende iværksættervirksomheder optimale muligheder for at få den bedst tænkelige sparring i forløbet”, siger Allan Hejslet, der er projektleder i MARLOG og har det daglige ansvar for programmet. 

Og branchen efterspørger innovation. Ideen med et sektorspecifikt acceleratorprogram og håndholdt matchmaking med fyrtårnsvirksomheder kom oprindeligt fra nogle af de store rederier i branchen – et behov som MARLOG rykkede på og følgelig udviklede Maritime Stars programmet på grundlag af:

”Danmark er en stolt maritim nation og Det Blå Danmark spiller en vigtig rolle for både erhvervsliv og samfund. Derfor er det vigtigt, at vi med et initiativ som dette hjælper branchen til at forny sig og blive mere innovativ. Og netop samarbejdet mellem stærke etablerede fyrtårnsvirksomheder og de nye iværksættervirksomheder håber vi på kan tilføre branchen nogle nye unikke løsninger”, siger Mikkel Hansen, adm. direktør i MARLOG, der står bag Maritime Stars programmet. 

De deltagende fyrtårnsvirksomheder er: Alfa Laval, Blue Water Shipping, Danfoss, DESMI, DFDS, FAYARD, Gatehouse, Green Instruments, Hans Jensen Lubricators, Hoyer Motors, Lindab Marine, Logimatic, Maersk Tankers, MAN Energy Solutions, ME Production, Port of Frederikshavn, Port of Aalborg, Stena Line, TernTank, Unifeeder, Viking Life-Saving Equipment, World Marine Offshore, Wrist Ship Supply, Wärtsilä.

 

Se mere om programmet: www.maritimestars.dk  

Fakta om Maritime Stars: 

Maritime Stars er et landsdækkende, treårigt iværksætterprogram, der skal sikre innovation og udvikling i den maritime branche. Maritime Stars er drevet af MARLOG og finansieres af Industriens Fond samt EUs Socialfond. Maritime Stars havde første forløb i 2019 med fem start ups og yderligere fem start ups i 2020. Tilsvarende forløb skal køre i 2021. Det er gratis for deltagerne at være med – et forløb har en anslået værdi på mindst 200.000 kr. pr. deltagende start up. 24 fyrtårnsvirksomheder med indgående kendskab til den maritime branche stiller sparring, viden, rådgivning og tid til rådighed for deltagerne. 

Fakta om MARLOG

MARLOG – Maritime & Logistics Innovation Denmark, er Danmarks officielle klyngeorganisation for det maritime erhverv og logistik, som støtter udviklingen hos små og mellemstore virksomheder indenfor sektoren. MARLOG arbejder for Danmark som et bæredygtigt og innovativt førende kraftcenter for det maritime erhverv og logistik.

www.marlog.dk  

For yderligere kontakt: 

Allan Hejslet, Projektleder, Maritime Stars, MARLOG 

Mobil: 30 13 30 43

E-mail: ah@marlog.dk   

 

Mikkel Hansen, adm. Direktør, MARLOG

Mobil: 22 61 94 48

E-mail: mh@marlog.dk