Den maritime branche har fået fem nye stjerner, der i de kommende år skal udvikles og gøres levedygtige.
Undervands inspektion robotter, intelligente projektører og preventive maintenance. Det er blot nogle af de nye, innovative løsninger, som deltagerne præsenterede ved dette års finale i Maritime Stars.
24 fyrtårnsvirksomheder – heriblandt de nye deltagere i programmet Blue Water Shipping, FAYARD, Green Instruments, Lindab Marine, ME Production og Stena Line stod for udvælgelsen af dette års fem deltagere. Og valget faldt på følgende fem start ups:
De fem nye stjerner skal i de kommende år gennem et forløb med sparring, vejledning og strategi sammen med en forretningsudvikler og de 24 fyrtårnsvirksomheder. Et forløb der har været stor konkurrence om at blive en del af.
Hos MARLOG, der på tredje år driver Maritime Stars, er der stor tilfredshed med det stærke kandidatfelt forud for årets udvælgelse.
”Vi havde i år ikke færre end 44 kandidater til vores program fra iværksættere landet rundt. Vi har nu fundet de mest innovative profiler, som vi glæder os til at arbejde med. Vi glæder os især over at kunne introducere iværksætterne til vores mange stærke fyrtårnsvirksomheder, som nu tæller 24 gode samarbejdspartnere i programmet. Det er vi stolte af, og det giver vores deltagende iværksættervirksomheder optimale muligheder for at få den bedst tænkelige sparring i forløbet”, siger Allan Hejslet, der er projektleder i MARLOG og har det daglige ansvar for programmet.
Og branchen efterspørger innovation. Ideen med et sektorspecifikt acceleratorprogram og håndholdt matchmaking med fyrtårnsvirksomheder kom oprindeligt fra nogle af de store rederier i branchen – et behov som MARLOG rykkede på og følgelig udviklede Maritime Stars programmet på grundlag af:
”Danmark er en stolt maritim nation og Det Blå Danmark spiller en vigtig rolle for både erhvervsliv og samfund. Derfor er det vigtigt, at vi med et initiativ som dette hjælper branchen til at forny sig og blive mere innovativ. Og netop samarbejdet mellem stærke etablerede fyrtårnsvirksomheder og de nye iværksættervirksomheder håber vi på kan tilføre branchen nogle nye unikke løsninger”, siger Mikkel Hansen, adm. direktør i MARLOG, der står bag Maritime Stars programmet.
De deltagende fyrtårnsvirksomheder er: Alfa Laval, Blue Water Shipping, Danfoss, DESMI, DFDS, FAYARD, Gatehouse, Green Instruments, Hans Jensen Lubricators, Hoyer Motors, Lindab Marine, Logimatic, Maersk Tankers, MAN Energy Solutions, ME Production, Port of Frederikshavn, Port of Aalborg, Stena Line, TernTank, Unifeeder, Viking Life-Saving Equipment, World Marine Offshore, Wrist Ship Supply, Wärtsilä.
Se mere om programmet: www.maritimestars.dk
Fakta om Maritime Stars:
Maritime Stars er et landsdækkende, treårigt iværksætterprogram, der skal sikre innovation og udvikling i den maritime branche. Maritime Stars er drevet af MARLOG og finansieres af Industriens Fond samt EUs Socialfond. Maritime Stars havde første forløb i 2019 med fem start ups og yderligere fem start ups i 2020. Tilsvarende forløb skal køre i 2021. Det er gratis for deltagerne at være med – et forløb har en anslået værdi på mindst 200.000 kr. pr. deltagende start up. 24 fyrtårnsvirksomheder med indgående kendskab til den maritime branche stiller sparring, viden, rådgivning og tid til rådighed for deltagerne.
Fakta om MARLOG
MARLOG – Maritime & Logistics Innovation Denmark, er Danmarks officielle klyngeorganisation for det maritime erhverv og logistik, som støtter udviklingen hos små og mellemstore virksomheder indenfor sektoren. MARLOG arbejder for Danmark som et bæredygtigt og innovativt førende kraftcenter for det maritime erhverv og logistik.
For yderligere kontakt:
Allan Hejslet, Projektleder, Maritime Stars, MARLOG
Mobil: 30 13 30 43
E-mail: ah@marlog.dk
Mikkel Hansen, adm. Direktør, MARLOG
Mobil: 22 61 94 48
E-mail: mh@marlog.dk
Vi er på udkig efter iværksættere med produkter, løsninger og koncepter, der kan bruges i den maritime branche. Dit CVR-nummer må højst være tre år gammelt, hvis du da har et. Har du endnu ikke et CVR-nummer, forventer vi, at du får et i løbet af projektet. Du må gerne søge ene mand eller kvinde, men vi anbefaler, at I er flere på holdet, så I også er flere om at rykke.
Nej. Ikke nødvendigvis. De gode ideer og opfindsomme løsninger kan sagtens komme fra helt andre brancher. Du kan finde inspiration i de temaer, som branchens fyrtårne har udpeget som interessante. Og har du en fabelagtig ide i en helt anden retning er du velkommen til at søge på lige fod med alle andre. Der skal bare være en klar relation eller mulighed for at afsætte dit produkt til den maritime branche.
Ja! Vi søger de bedste kandidater fra hele Danmark. Hvor du er født, bosat og har trådt dine barnesko betyder intet.
Ja. Hvis din ide er god nok, og du bare mangler det sidste skub ud af havnen, kan du godt deltage, selvom du er helt ny som iværksætter. Vi forventer dog, at de fleste deltagere vil være relativt modne og klar til at vokse. Og at de mere etablerede iværksættere vil få mest ud af at deltage i programmet. Men alle er velkomne til at søge, uanset hvor langt de er nået.
Det aftaler I selv. Du bliver matchet med et af branchens fyrtårne, som træder til som mentor for dig. I nogle tilfælde giver det måske mening, at du får adgang til nogle af deres faciliteter eller data. I andre tilfælde er det måske bedre at få et skrivebord stillet til rådighed på deres kontor. Vi hjælper jer med at aftale et forløb, der giver mening for både fyrtårn og iværksætter.
Vi tror på, at vi kan skyde genvej til fremtiden ved at hjælpe iværksætterne godt ind i den maritime branche. De etablerede virksomheder er nysgerrige på iværksætternes ideer og opfindsomme løsninger og kan træde til med en hånd i ryggen i den svære opstartsfase. MARLOG arbejder for at styrke den maritime branche. Og ved at arbejde sammen på tværs kan vi alle bidrage til at skabe vækst og arbejdspladser i det Blå Danmark. Derfor.
Klik på knappen, så kontakter vi dig.
Vi lukker for ansøgere den 1. marts 2021 og vurderer løbende de ansøgninger, vi får. Jo før du søger, jo bedre er dine chancer for at komme med.
Først finder vi de 8-10 ansøgere, som vi tror mest på. Finalisterne skal præsentere deres ide foran et panel af erhvervsfolk og fyrtårne fra den maritime branche, der på forhånd har modtaget og læst deltagernes ansøgning. Finaledagen er den 18. marts 2021. Her får de udvalgte finalister 10-12 minutter til at fortælle om deres koncept, og bagefter stiller panelet uddybende spørgsmål. Når dagen er forbi, vælger vi op til fem deltagere af dette års træningsprogram.
Programmet løber fra april til december. Undervejs deltager du sammen med de andre ambitiøse iværksættere i tre faste sprints, der klæder dig på i forhold til det at vokse som forretning. De tre sprints foregår over to dage hver og hostes i samarbejde med en af projektets fyrtårnsvirksomheder. Der vil være fokus på:
Derudover får du:
Når programmet slutter i december måned, er din virksomhed udviklet til næste trin, og du har en fiks og færdig vækstplan for din virksomheds videre forløb.
Maritime Stars er finansieret af EU’s Socialfond og Industriens Fond. MARLOG og de deltagende fyrtårnsvirksomheder bidrager med tid og ekspertise. Og det skal du også gøre. Det koster dig ingen penge at deltage, men du lægge mindst 280 timer i projektet i de ni måneder, det varer. Det svarer til 31 timer om ugen, som du skal registrere løbende.
Så venter du til næste år. Vi gentager forløbet i 2022. Og proceduren er den samme hvert år: Udvælgelsen løber fra januar til marts. Træningsprogrammet løber fra april til december. Hvert år med fem nye iværksættere.
© 2021 Maritime Stars – Alle rettigheder reserveret