De nye maritime stjerner 2020 skal findes via live stream

I næste uge sker det. Finalen i Maritime Stars skal afgøres. Selvom situationen med COVID-19 er en udfordring, vil arrangørerne skabe en spændende dag for alle deltagere.

10 finalister dyster på tirsdag om at blive en af de udvalgte stjerner i den maritime branche. Finalen, der afholdes i Aalborg, bliver live streamet til 20 dommere. De skal afgøre, hvilke start up’s, der skal med på det ambitiøse 9-måneders accelerator-program, som det nordjyske udviklingscenter, MARCOD, står bag og som Industriens Fond og EU’s Socialfond finansierer.

”Vi sørger for at skabe en finale med masser af nerve og adrenalin for deltagerne. Finalisterne pitcher en efter en fysisk deres produkter og koncepter på en scene foran vores kameraer. Og vores live streaming sørger for, at fyrtårnsvirksomhederne kan følge med og vurdere potentialet”, fortæller projektleder i MARCOD, Allan Hejslet.

Han understreger, at arrangementet selvfølgelig følger myndighedernes retningslinjer. Og arrangørerne har taget højde for, at der ikke er flere end ti mennesker i samme rum, ligesom der bliver holdt afstand.

Vigtigt at fremme maritim innovation

Finalearrangementet skulle oprindeligt have været afholdt i midten af marts, men her gjorde den nationale nedlukning, at MARCOD blev nødt til at udsætte afgørelsen. Derfor er Christine Lunde, direktør i MARCOD, glad for, at der nu er grønt lys til at gennemføre arrangement virtuelt.

”Der er i den grad brug for gode, innovative løsninger i den maritime branche. Vi ser både nye grønne løsninger, men også i høj grad spændende digitale løsninger blandt finaledeltagerne. COVID-19 har vist, at vi hele tiden skal tænke nye og anderledes produkter. Derfor glæder det mig meget, at vi nu får sat gang i et nyt forløb med Maritime Stars”, siger Christine Lunde.

De fem deltagere i årets accelerator-forløb bliver offentliggjort d. 20. maj.

56 start up’s søgte om at komme med i Maritime Stars. De 10 finaledeltagere er: Sternula (Aalborg), Dancompliance (Herlev), E-AT (Herfølge), Gas2Green (Svendborg), NOENCO (Skagen), Hybrid Greentech (Roskilde), CAMAR (Allerød), DACOMA (Svendborg), Scoutbase (Svendborg) samt Inspection Team (Hadsund).

De deltagende fyrtårnsvirksomheder er: Alfa Laval, Danske Rederier, Danfoss, DESMI, DFDS, Fjordline, Gatehouse, Hoyer Motors, Logimatic, Maersk Tankers, MAN Energy Solutions, Terntank, Viking Life-Saving Equipment, Wrist Ship Supply, World Marine Offshore, Wärtsila Danmark, Hans Jensen Lubricators, Unifeeder, Frederikshavn Havn og Aalborg Havn.

Se mere om projektet: www.maritimestars.dk

Fakta om Maritime Stars:

Maritime Stars er et landsdækkende, treårigt iværksætterprogram, der skal sikre innovation og udvikling i den maritime branche. Maritime Stars er drevet af MARCOD og finansieret af Industriens Fond samt EU’s Socialfond. Maritime Stars havde første forløb i 2019 med fem start up’s. Tilsvarende forløb skal køre i 2020 og 2021. Det er gratis for deltagerne at være med – et forløb har en anslået værdi på mindst 200.000 kr. pr. deltagende start up. 20 fyrtårnsvirksomheder med indgående kendskab til den maritime branche stiller sparring, viden, rådgivning og tid til rådighed for deltagerne. Et Maritime Stars-forløb kører fra april til december og munder ud i en vækstplan for deltagerne.

Fakta om MARCOD

MARCOD er et maritimt brancheudviklingscenter og klyngesekretariat, som støtter udviklingen hos små og mellemstore maritime virksomheder i den nordjyske maritime klynge. MARCOD arbejder med netværksudvikling, maritim forretningsudvikling, forskning og vidensdeling, kvalificeret arbejdskraft samt branding. MARCOD driver endvidere Scale-up Denmark og Maritime Stars vækstprogrammerne for den maritime branche i DK. MARCOD er etableret ultimo 2010 MARCOD er organiseret som en fond og har base i Frederikshavn med satellitkontor på Aalborg Havn. Centret har otte ansatte og er sølvcertificeret i henhold til EU’s fælles klyngeinitiativ ECEI. MARCOD er i 2020 støttet af Den Europæiske Regionalfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

For yderligere kontakt:

Christine Lunde Direktør, MARCOD Mobil 2332 0332

Allan Hejslet Projektleder, MARCOD Mobil 3013 3043