56 iværksættere vil være de nye maritime stjerner 2020

Maritime Stars er nu klar til at udvælge 5 nye iværksættere, der skal være med til at skabe vækst og innovation i den maritime branche.

19. marts afgøres det, hvem af de mange, håbefulde start upvirksomheder, der får plads på det eftertragtede forløb Maritime Stars, som kører i 9 måneder og som munder ud i en knivskarp forretningsplan for deltagerne. 10 ansøgere bliver nu valgt ud som potentielle deltagere.

I alt har 56 ansøgere været i kontakt med det nordjyske udviklingscenter, MARCOD, der driver Maritime Stars.

”Vi er meget glade for den enorme interesse, der er for Maritime Stars. Sidste år kørte vi et succesfuldt forløb med 5 unge, dygtige virksomheder. Og jeg kan se blandt ansøgerne til dette års forløb, at vi igen står med maritime iværksættere fra øverste hylde”, siger Allan Hejslet, projektleder for accelerator-programmet.

Fyrtårnsvirksomheder spiller stor rolle i projektet

De fem deltagere i sidste års Maritime Stars var: Dry Bulk Chemicals, CLOG, Upteko, Optimum Voyage og Frugal Technologies.

Disse fem virksomheder laver alt fra droner over brændstofs-optimering til elektroniske søfartsbøger. Og for at imødekomme de mange forskellige typer af iværksættere, er hele 20 fyrtårnsvirksomheder klar til at hjælpe og være mentorer for deltagerne.

”En af de mange ting, der adskiller Maritime Stars fra andre iværksætter-forløb er netop det store udvalg af fyrtårnsvirksomheder. Vi har fået skabt et unikt samarbejde med nogle af de største og bedste aktører i den maritime branche. Og vi er stolte af, at vores deltagere kan nyde stor støtte og opbakning fra disse mentorer”, siger Christine Lunde, direktør i MARCOD.

Maritime Stars er et treårigt forløb, der er finansieret af EU’s Socialfond samt Industriens Fond. Sidste års forløb var det første, så der er endnu to år til at udvikle flere maritime stjerner.

”Vi er i Industriens Fond glade for at kunne være med til at styrke Det Blå Danmark. Med Maritime Stars får vi på den ene side de innovative iværksættere, der kommer med nye, spændende løsninger. Og på den anden side står den etablerede industri klar til at samarbejde og rådgive med viden og know-how, siger Thomas Hofman-Bang, administrerende direktør i Industriens Fond og fortsætter:

”Sidste års Maritime Stars viste med al tydelighed, at der er et kæmpe potentiale for nye produkter og løsninger i den maritime verden. Derfor har vi igen store forventninger til dette års deltagere”.

Stjernerne skal findes efter pitch-arrangement

Når de 5 Maritime Stars skal findes d. 19. marts i Aalborg, foregår det på den måde, at hver virksomhed pitcher deres idé foran et panel af alle fyrtårnsvirksomheder. Fyrtårnene giver de 10 deltagere point inden for fire parametre: Vækst- og skaleringspotentiale, Innovation/potentiale for branchen, Ambitionsniveau og Teamet bag. Herefter tæller man pointene sammen og de fem med flest points er de nye maritime stjerner.

Til april starter et 9 måneders forløb med masser af rådgivning, forretningsudvikling, workshops og sparring med både deltagere og fyrtårn.

De 20 deltagende fyrtårnsvirksomheder er Alfa Laval, Danske Rederier, Danfoss, DESMI, DFDS, Fjordline, Gatehouse, Hoyer Motors, Logimatic, Maersk Tankers, MAN Energy Solutions, Terntank, Viking Life-Saving Equipment, Wrist Ship Supply, World Marine Offshore, Wärtsila Danmark, Hans Jensen Lubricators, Unifeeder, Port of Frederikshavn og Port of Aalborg.

Se mere om projektet: www.maritimestars.dk

Fakta om Maritime Stars:

Maritime Stars er et landsdækkende, treårigt iværksætterprogram, der skal sikre innovation og udvikling i den maritime branche. Maritime Stars er drevet af MARCOD og finansieret af Industriens Fond samt EU’s Socialfond. Maritime Stars havde første forløb i 2019 med fem start up’s. Tilsvarende forløb skal køre i 2020 og 2021. Det er gratis for deltagerne at være med – et forløb har en anslået værdi på mindst 200.000 kr. pr. deltagende start up. 20 fyrtårnsvirksomheder med indgående kendskab til den maritime branche stiller sparring, viden, rådgivning og tid til rådighed for deltagerne. Et Maritime Stars-forløb kører fra april til december og munder ud i en vækstplan for deltagerne.

Fakta om MARCOD:

MARCOD er et maritimt brancheudviklingscenter og klyngesekretariat, som støtter udviklingen hos små og mellemstore maritime virksomheder i den nordjyske maritime klynge. MARCOD arbejder med netværksudvikling, maritim forretningsudvikling, forskning og vidensdeling, kvalificeret arbejdskraft samt branding. MARCOD driver endvidere Scaleup Denmark og Maritime Stars vækstprogrammerne for den maritime branche i DK. MARCOD er etableret ultimo 2010 MARCOD er organiseret som en fond og har base i Frederikshavn med satellitkontor på Aalborg Havn. Centret har otte ansatte og er sølvcertificeret i henhold til EU’s fælles klyngeinitiativ ECEI.

For yderligere kontakt:

Christine Lunde Direktør, MARCOD Mobil 2332 0332

Allan Hejslet Projektleder, MARCOD Mobil 3013 3043

Thomas Hofman-Bang Direktør, Industriens Fond Mobil 4038 8202