10 finalister skal kæmpe om at blive maritime stjerner 2021

Der er deltagere fra både Skagen, Esbjerg og Helsingør samt hele tre deltagere fra Odense, når fem nye Maritime Stars skal findes i Aalborg i marts. 

Den 18. marts gennemføres årets pitcharrangement for tredje gang – der som følge af corona-restriktionerne bliver gennemført både som et fysisk og online arrangement. 

I år har vi screenet 44 maritime iværksættere til programmet. Nu er de 10 bedste valgt ud som finalister i et af landets mest ambitiøse accelerator-programmer. Maritime Stars hedder programmet, som nu har kørt i to år, og som bringer nye innovative start-up virksomheder sammen med tunge virksomheder fra branchen. Det har givet foreløbig 10 start up-virksomheder mulighed for rådgivning, forretningsudvikling og sparring med nogle af de bedste aktører i den maritime branche. Og nu gentager man succesen i det i alt treårige projekt, der er finansieret af Industriens Fond og EU’s Socialfond. 

”Vi glæder os over de mange velkvalificerede kandidater fra hele landet, der bekræfter os i, at Danmark har gode kort på hånden, når det gælder innovation i den maritime branche. Af de mange spændende iværksættere, der har søgt om at komme med i Maritime Stars, har vi nu fundet de 10 finalister, vi tror på kan nå længst med deres forretning”, siger Allan Hejslet, projektleder hos den landsdækkende klynge for det maritime og logistik, MARLOG, der driver Maritime Stars. 

Finalisterne i dette års Maritime Stars er: 

  • Hexastate (Aalborg) 
  • BFF Nautimated (Hjallerup) 
  • Blue Atlas Robotics (Odense) 
  • Benchmarked (Odense) 
  • Bionic System Solutions BSS (Odense) 
  • Dancompliance (Herlev) 
  • MARPRO (Helsingør) 
  • Harco Heavy Lifting (Esbjerg) 
  • Searchmaster (Esbjerg) 
  • NOENCO (Skagen) 

 

”Det at Maritime Stars tiltrækker start up’s fra så mange steder af landet fortæller, at vi har mange, dygtige iværksættere siddende rundt omkring. Nu glæder vi os til at finde de endelige fem, der skal indgå i dette års udviklingsforløb, siger Allan Hejslet og fortsætter: ”Vores forventninger er enormt store. Finalisterne kommer med mange fede løsninger og nytænkning til branchen. Der bliver ligesom de foregående år hård konkurrence om pladserne”. 

 

Når de fem Maritime Stars skal findes den 18. marts i Aalborg, foregår det på den måde, at hver virksomhed pitcher deres idé foran et panel af alle fyrtårnsvirksomheder – fyrtårnsvirksomhederne følger med via online stream. Fyrtårnene giver de 10 deltagere point inden for fire parametre: Vækst- og skaleringspotentiale, Innovation/potentiale for branchen, Ambitionsniveau og Teamet bag. Herefter tælles pointene sammen og de fem med flest points er de nye maritime stjerner. Til april starter et 9 måneders forløb med masser af rådgivning, forretningsudvikling, workshops og sparring med både deltagere og fyrtårnsvirksomheder. 

 

De 24 deltagende fyrtårnsvirksomheder er: Alfa Laval, Blue Water Shipping, Danfoss, DESMI, DFDS, FAYARD, Gatehouse, Green Instruments, Hans Jensen Lubricators, Hoyer Motors, Lindab Marine, Logimatic, Maersk Tankers, MAN Energy Solutions, ME Production, Port of Frederikshavn, Port of Aalborg, Stena Line, Terntank, Unifeeder, Viking Life-Saving Equipment, World Marine Offshore, Wrist Ship Supply, Wärtsila. 

Se mere om projektet: www.maritimestars.dk 

 

Fakta om Maritime Stars: 

Maritime Stars er et landsdækkende, treårigt iværksætterprogram, der skal sikre innovation og udvikling i den maritime branche. Maritime Stars er drevet af MARLOG og finansieret af Industriens Fond samt EU’s Socialfond. Maritime Stars havde første forløb i 2019 med fem start up’s og yderligere fem start up’s i 2020. Tilsvarende forløb skal køre i 2021. Det er gratis for deltagerne at være med – et forløb har en anslået værdi på mindst 200.000 kr. pr. deltagende start up. 24 fyrtårnsvirksomheder med indgående kendskab til den maritime branche stiller sparring, viden, rådgivning og tid til rådighed for deltagerne. Et Maritime Stars-forløb kører fra april til december og munder ud i en vækstplan for deltagerne. www.maritimestars.dk 

 

Fakta om MARLOG 

MARLOG – Maritime & Logistics Innovation Denmark, er Danmarks officielle klyngesekretariat for det maritime og logistik, som støtter udviklingen hos små og mellemstore virksomheder indenfor det maritime og logistik. MARLOG arbejder for Danmark som et bæredygtigt og innovativt førende kraftcenter for det maritime erhverv og logistik. www.marlog.dk 

 

For yderligere kontakt: 

Allan Hejslet, Projektleder Maritime Stars, MARLOG 

Mobil: 3013 3043 

E- mail: ah@marlog.dk  

 

Christine Lunde, Head & Communications & Community, MARLOG

Mobil: 2332 0332

E-Mail: clc@marlog.dk