10 finalister skal kæmpe om at blive maritime stjerner 2020

Der er deltagere fra både Skagen, Svendborg og Allerød når fem nye Maritime Stars skal findes i Aalborg i april.

I skrivende stund forventer vi at gennemføre pitcharrangementet d. 21. april. Men vi følger naturligvis myndighedernes anbefalinger og retter os efter disse.

Først var der 56 håbefulde maritime iværksættere, der søgte. Nu er de 10 bedste valgt ud som finalister i et af landets mest ambitiøse accelerator-programmer. Maritime Stars hedder det nordjysk funderede projekt, som havde premiere sidste år. Her fik fem start up-virksomheder mulighed for rådgivning, forretningsudvikling og sparring af nogle af de bedste aktører i den maritime branche. Og nu gentager man succesen i det i alt treårige projekt, der er finansieret af Industriens Fond og EU’s Socialfond.

”Vi har igen fået bekræftet, at Danmark står stærkt, når det gælder innovation i den maritime branche. Af de mange spændende iværksættere, der har søgt om at komme med i Maritime Stars, har vi nu fundet de 10 finalister, vi tror på kan nå længst med deres forretning”, siger Allan Hejslet, projektleder for det nordjyske udviklingscenter, MARCOD, der driver Maritime Stars.

Finalisterne i dette års Maritime Stars er:

● Sternula (Aalborg)
● Dancompliance (Herlev)
● E-AT (Herfølge)
● Gas2Green (Svendborg)
● NOENCO (Skagen)
● Hybrid Greentech (Roskilde)
● CAMAR (Allerød)
● DACOMA (Svendborg)
● Scoutbase (Svendborg)
● Inspection Team (Hadsund)

”Det at Maritime Stars tiltrækker start up’s fra så mange steder af landet fortæller, at vi har mange, dygtige iværksættere siddende rundt omkring. Nu glæder vi os til at finde de endelige fem, der skal indgå i dette års udviklingsforløb, siger Allan Hejslet og fortsætter: ”Vores forventninger er enormt store. Finalisterne kommer med mange fede løsninger og nytænkning til branchen. Der bliver hård konkurrence om pladserne”.

Når de fem Maritime Stars skal findes den 21. april i Aalborg, foregår det på den måde, at hver virksomhed pitcher deres idé foran et panel af alle fyrtårnsvirksomheder. Fyrtårnene giver de 10 deltagere point inden for fire parametre: Vækst- og skaleringspotentiale, Innovation/potentiale for branchen, Ambitionsniveau og Teamet bag. Herefter tæller man pointene sammen og de fem med flest points er de nye maritime stjerner. Til april starter et 9 måneders forløb med masser af rådgivning, forretningsudvikling, workshops og sparring med både deltagere og fyrtårn.

De 20 deltagende fyrtårnsvirksomheder er: Alfa Laval, Danske Rederier, Danfoss, DESMI, DFDS, Fjordline, Gatehouse, Hoyer Motors, Logimatic, Maersk Tankers, MAN Energy Solutions, Terntank, Viking Life-Saving Equipment, Wrist Ship Supply, World Marine Offshore, Wärtsila Danmark, Hans Jensen Lubricators, Unifeeder, Port of Frederikshavn og Port of Aalborg.

Se mere om projektet: www.maritimestars.dk

Fakta om Maritime Stars:

Maritime Stars er et landsdækkende, treårigt iværksætterprogram, der skal sikre innovation og udvikling i den maritime branche. Maritime Stars er drevet af MARCOD og finansieret af Industriens Fond samt EU’s Socialfond. Maritime Stars havde første forløb i 2019 med fem start up’s. Tilsvarende forløb skal køre i 2020 og 2021. Det er gratis for deltagerne at være med – et forløb har en anslået værdi på mindst 200.000 kr. pr. deltagende start up. 20 fyrtårnsvirksomheder med indgående kendskab til den maritime branche stiller sparring, viden, rådgivning og tid til rådighed for deltagerne. Et Maritime Stars-forløb kører fra april til december og munder ud i en vækstplan for deltagerne.

Fakta om MARCOD

MARCOD er et maritimt brancheudviklingscenter og klyngesekretariat, som støtter udviklingen hos små og mellemstore maritime virksomheder i den nordjyske maritime klynge. MARCOD arbejder med netværksudvikling, maritim forretningsudvikling, forskning og vidensdeling, kvalificeret arbejdskraft samt branding. MARCOD driver endvidere Scale-up Denmark og Maritime Stars vækstprogrammerne for den maritime branche i DK. MARCOD er etableret ultimo 2010 MARCOD er organiseret som en fond og har base i Frederikshavn med satellitkontor på Aalborg Havn. Centret har otte ansatte og er sølvcertificeret i henhold til EU’s fælles klyngeinitiativ ECEI. MARCOD er i 2020 støttet af Den Europæiske Regionalfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

For yderligere kontakt:
Allan Hejslet Projektleder, MARCOD Mobil 3013 3043

For yderligere kontakt med deltagerne:
Jesper Bradsted Kommunikationsansvarlig, Maritime Stars Mobil 2871 9911 – Mail jb@bbmedier.dk